Winkels in centrum voortaan zondags open

Door NEWWORLD, woensdag 02 november 2011 08:05

Winkels in centrum voortaan zondags open

Als het aan Burgemeester en Wethouders ligt mogen de winkels in het centrum van Venray voortaan op zondag open. Het aantal bezoeken van toeristen en dagjesmensen rechtvaardigt de openstelling, vindt het college. Zondagopenstelling is goed voor de lokale economie en werkgelegenheid. Bovendien zorgt het voor minder regels voor de winkeliers, die meer vrijheid krijgen om hun zaak te runnen.

Winkels mogen op grond van de Winkeltijdenwet normaal gesproken maximaal twaalf zon- en feestdagen per jaar geopend zijn. Wethouder Ike Busser: “Wanneer de winkels in een toeristisch gebied liggen, kan de gemeente beslissen meer koopzondagen toe te staan. En dat is in Venray zeker het geval”. Wethouder Jan Loonen vult aan: “Venray telt 45 toeristische accommodaties, waar per jaar ruim 400.000 overnachtingen plaats vinden. In de aangrenzende gemeenten betreft het nog een veelvoud hiervan. Veel van deze toeristen komen graag naar Venray-centrum, sinds kort de Beste (kleine) Binnenstad van Nederland, om hier te funshoppen, een terrasje te pikken, evenementen of attracties te bezoeken of kunst en cultuurobjecten te bekijken.” Het aantal dagrecreatieve bezoeken overtreft een aantal van 5 miljoen op jaarbasis.

Om de verruiming van de openingstijden mogelijk te maken, moet de Verordening winkeltijden Gemeente Venray worden aangepast. Daarover beslist de gemeenteraad. Dat gebeurt in de vergadering van december. De openingstijden op zondagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur. De leden van Venray Centraal hebben enige tijd geleden ingestemd met een verruiming van de zondagopenstelling. Hoe ze daarmee precies zullen omgaan zal de komende tijd duidelijk worden. Naar verwachting zullen er vooral in het voorjaar meer (mode-) koopzondagen georganiseerd worden en in het najaar (cadeau-)koopzondagen.

(Bron: Gemeente Venray)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.