Venray viert boomfeestdag

Door NEWWORLD, maandag 11 maart 2013 07:54

Venray viert boomfeestdag

Op woensdag 20 maart wordt in Venray de jaarlijkse Boomfeestdag gevierd. Dit keer in de wijk Landweert. Deelnemende basisscholen zijn De Landweert en De Vlaswei met 55 leerlingen van groep 8. Tevens zullen alle aanwonende kinderen van de straat Sleutelbloem meehelpen. Zij planten samen 35 bomen aan in die straat.

Het thema van de Boomfeestdag 2013 is ‘Bomen maken gezond’. Bomen in steden en dorpen zorgen er voor dat burgers zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen en minder gestresst. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Maar bomen zorgen bovenal voor zuurstof en vaak voor heerlijke voedzame vruchten.

Jaarlijks worden er op de derde woensdag van maart in heel Nederland bomen geplant door 400 deelnemende gemeenten. De Boomfeestdag is niet alleen een mooie manier om kinderen in aanraking te laten komen met bomen, natuur en buiten zijn, maar het is ook een kans voor de gemeente om het broeikaseffect terugdringen. Bomen leggen CO2-gassen vast en geven daar zuurstof voor terug.

(Bron: Gemeente Venray)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.